Без кухонних ножів важко уявити собі приготування будь-якої страви. Досвідчені кулінари скажуть: хороший кухонний ніж повинен поєднувати кращі якості і характеристики, тому що це предмет, яким користуються щодня, і від гостроти і зручності ножа для оброблення м'яса або чищення овочів залежить, наскільки швидко буде приготовлений той чи інший продукт.
Хоча виробники, наприклад, «Victorinox», «Grossmann», «Tramontina» і пропонують універсальні моделі, найчастіше споживачі вважають за краще окремо купити кухонні ножі, призначені для певної операції і виду продукції: для оброблення м'яса, для нарізки сиру, для чищення або нарізки овочів, обвалочні та інші.
У виробництві кухонних ножів останнім словом є застосування металокераміки: керамічні кухонні ножі НЕ тупятся, зручні і прості в експлуатації, мають довготривалий ресурс служби.
Одним з основних показників якості кухонних ножів є коефіцієнт твердості леза. Він визначається в одиницях HRC за шкалою Роквелла з 67 одиницями максимальної межі. Але вам зовсім не обов'язково стане в нагоді кухарський ніж з максимально твердим лезом. Такий кухонний ніж для обвалки м'яса або нарізки сиру забезпечує гостроту на більш тривалий період, але складніше заточується і вимагає застосування мусата. Кухонний ніж із занадто м'яким лезом буде дуже швидко тупіться, його частіше потрібно точити, отже, він менш довговічний.
Найкраще купити кухонні ножі оптом чи вроздріб з коефіцієнтом твердості від 52 до 58 HRC. Це найбільш оптимальний варіант. Саме такі ножі пропонуються вашій увазі в оптовому супермаркеті «13 Watt». Наш Інтернет-магазин кухонних ножів представляє величезний асортимент виробів з лезами з високоякісної сталі і кераміки. Каталог включає кухонні ножі універсальні і спеціалізовані: для м'яса, для сиру, для овочів, для масла. Ми пропонуємо придбати кухонні ножі поштучно або будь-якими оптовими партіями від всесвітньо відомих брендів.